virtuaalihevonen - sim-game horse
Kuvat © 6. tausta ja 1. Lynn,
5. Heini, muut Alva

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Alva
Tausta © Pixabay
rotu, sukupuoli holstein, tamma
syntymäaika 14.3.2020 -vuotias, Saksa
väri mustankimo (EE/aa/Gg)
säkä 168cm
painotus, taso kenttäratsastus, tavoitteena CIC2 (VaB / 135cm)
maahantuoja Dierk Mayer
rekisteri VH20-044-0073 / PKK3744
omistaja Lidia Railakka (VRL-14837)

♕ Fn KTK-II, KEV-II, ProF, VFA2, YLA2 ♕

Palkittu KEV-II palkinnolla 03.09.2020 pistein 5 + 5 + 3 + 5 + 5 + 8 = 31
Promising Foal anottu 1/2022
Palkittu VFA2 palkinnolla Fiilisarvostelun viidennessä tilaisuudessa pistein 68 + 69 = 68,5
- Kaunis hevonen, jonka sivut kaipaisivat hieman väriä ja vaihtelevuutta (Ulkoasua vaihdettu 1/-22). Mielenkiintoiset kuvat, jotka sopivat hevoselle hyvin ja hevonen on erikoisen värinen sekä muistettava. Luonne on hauska, kaipaisi hieman rytmittelyä osittain, mutta hevosen olemuksesta pääsee hyvin kiinni. Mukavaa aktiivisuutta, joka painottuu sarjakisoihin ja tavoitteet on ilmaistu selkästi. Sukuselvitys on kattavan tarkka ja päiväkirjamerkinnät helppolukuista sekä etenevää.
- Upea tamma, jonka sivujen yleisolemus ei kuitenkaan tunnu natsaavan tamman persoonalliseen luonteeseen. Ihailtavan tarkka sukuselvitys ja kivaa aktiivisuutta niin kilpailujen kuin päiväkirjamerkintöjen saralla.
3 Star Prospect 1/2022
Palkittu YLA2 palkinnolla 28.02.2022 pistein 37 + 20 + 13,5 + 18 + 11 = 99,5
Finest anottu 5/2022
Kantakirjattu KTK-II 116. tilaisuudessa pistein 17,5 + 16 + 17,5 = 70,8 %
- Sporttinen tamma, tasapainoinen kokonaisuus. Lihaksikkaat ja tiiviit etu- sekä takaosa, muutoin rungossa voisi olla hieman enemmän pyöreyttä. Kaunis kuiva pää ja kaula. Aavistus turvotusta/epäsäännöllisyyttä ruunuissa, muutoin hyväasentoiset, vahvat jalat. Lempeä tekniikka, pallomainen siivellin toimi tämän kimon värin toteutuksessa hienosti!

→ tavoitteena KERJL

Kuvaus

Ei ehkä ihan kedon kaunein kukka, mutta ei se kivenmurikaltakaan näytä. Marchioness on ensivilkaisulla vähäsen vaatimaton, eikä sitä katsellessaan välttämättä ihan heti keksi tuijottavansa tosiasiassa kovinkin hyväsukuista hevosta. Kohtalaisen korrektisti se on rakentunut, mutta lihaskunnoltaan tamma on nyt kovin vetelä. Se on auttamatta ikätasoaan jäljessä, mitä tulee ratsukoulutukseen, sillä se vähän vaan unohtui. Tausta ei ole erityisen dramaattinen vaan pikemminkin huonojen ajoitusten summa: omistajan elämä myllersi niin kuin elämä joskus tekee, ja lupaava nuori hevonen jäi siinä sivussa vähälle huomiolle. Motivaatio ratsastusurheilua kohtaan ei lähtenyt palautumaan kohtuullisessa ajassa, joten laadukas, mutta auttamattoman pölyinen nuori hevonen sai lähteä ammattilaisen myytäväksi. Marchioness on vielä, ehkä silkkaa huonokuntoisuuttaan, ratsastaessa vähäsen laiskan oloinen ja reagoi haastaviin tilanteisiin ja liikaan paineeseen hidastamalla entisestään.
- tuoja

Jos maailmankaikkeudessa jokin olisi toisin, ja Mara sattuisikin olemaan ihminen, olisi se ehdottomasti sellainen äänekäs ja rasittava naapurintyttö. Tiedättehän, silmiään pyörittelevä teini, joka kuvittelee tietävänsä kaiken ihan kaikesta, omistaa muutaman hyvän kaverin ja lopuille huonoina päivinä näyttettäisiin kieltä keskisormet pystyssä. Maailmankaikkeudessa ei kuitenkaan ole jokin toisin, ja Mara on joidenkin onneksi, joidenkin harmiksi, hevonen. Ehdottoman ristiriitainen sellainen. Laadukkaasta suvusta, mutta valitettavasti turhankin paljon isältään luonnettansa perinyt tamma, jonka mielialat heittää vähintään kolme kuperkeikkaa kahdessa sekunnissa.

Hoitaessa se osaa olla joidenkin mielestä "tamma", mutta, koska omistajansa ei tästä sanonnasta oikein perusta, käyttää hän ilmaisuna "luonteikasta." Ei, Mara ei missään nimessä ole ilkeä, se vaan sattuu olemaan vähän herkkähipiäinen ei niin pikku prinsessa, joka ottaa helposti nokkiinsa, ja pyörittelee silmiänsä. Harjaamiseen tarvitaan pehmeät otteet ja rauhalliset liikkeet, ja tamma on voi olla hyvä pitää sidottuna, sillä se tuppaa olemaan välillä turhankin aktiivinen, eikä ymmärrä kokoaan. Joku päivä hoitajaa voi Maran mielestä verrata suurin piirtein herkkuvartaaseen, joka olisi ilo syödä, kun taas toisena päivänä ollaan niin mukavia, ettei tosikaan. Niin kuin sanottu, tamman mielialat vaihtelevat tuuliviirin lailla, eikä koskaan voi tietää mistä suunnasta seuraavaksi puhaltaa. Pohjimmiltaan se on monen lailla kuitenkin melkoinen halinalle (kauniisti hohtavilla hampailla), vaikka sitä puolta ei turhaan vilautellakkaan, kuin harvoille ja valituille.

Marchioness omaa emän puolelta laadukkaat askellajit, isän puolelta ilmavan hyppytyylin ja ihan omasta takaa hieman erikoisen työmotivaation. Myyjä epäili laiskahkon ratsastettavuuden tulevan lähinnä huonosta kunnosta, mutta ehkä se on vain Maran tapa suhtautua työntekoon. Tamma tarvitsee siis piitkän lämmittely verryttelyn, jotta siitä saisi kaivettua yhtään mitään aktiivisuutta esille. Ratsastajalla on myös hyvä olla hyvät vatsalihakset ja kehonhallinta, sillä holsteinin askellajit ovat sanalla sanoen hieman töyssyiset. Toisaalta, kukapa hevosihminen ei nyt kärsisi vähän saadakseen tiukalta koulutuomarilta hyvät pisteet askelista? Kun sileän työmotivaatiota saa etsiä kissojen ja koirien kanssa, esteillä se on päin vastaista. Se nimittäin mäiskähtää kovaa ja korkealta suoraan naamaasi, jollet pidä varaasi. Tamman jarrupoljin on melko jumissa ja Mara - jälleen kerran - pyörittelee sinulle yläkautta silmiään, jos yrität muuta kuin pitää nätisti kiinni. Kyllä sen saa kuuntelemaankin. Jossain vaiheessa, sadankolmenkymmenen kirosanan ja pidätteen jälkeen. On siis sanomattakin selvää, ettei tamma ole ihan kokemattomimpien ratsastettavaksi suunniteltu, vaikka, ihme kyllä, talutusratsuna se toimii. Lapset (ja tarpeeksi lapsenmieliset) on Maran mielestä kovinkin ihana asia, ja niille voi tuhista vaikka puoli tuntia pää sylissä.

Match made in heaven - or was it?

isä Eleazer
holst, 170cm, musta
ii. Exulansy
holst, 169cm, ruunikko
iii. Elysium
holst, 170cm, ruunikko
iie. Rheingold TH
holst, 168cm, tummanruunikko
ie. Asterin
holst, 168cm, ruunikko
iei. Olympus
KWPN, 165cm, musta
iee. Alyssa
holst, 169cm, punaruunikko
emä Granduchess
holst, 167cm, ruunikonkimo
ei. Baron Bonnevil
old, 169cm, ruunikko
eii. Barock
old, 170cm, punaruunikko
eie. The Countess
old, 165cm, tummanruunikko
ee. Chelitas
holst, 163cm, ruunikonkimo
eei. Goodenough
holst, 164cm, ruunikko
eee. Chalinda S
holst, 160cm, mustankimo

Varsonut oriista Stardom Calls tammavarsan Starring Queen (3*, EV-II) 18.1.2021
Varsonut oriista Cornicen tammavarsan Viscountess 05.06.2023
Ei jalostuskäytössä tällä hetkellä.
Jälkeläiset ovat kantakirjakelpoisia.

i. Eleazer on komea tähtipäinen ja sukkajalkainen sysimusta ori. Hevonen on kerännyt loistavia tuloksia aina GP-tason esteradoilta asti, ja onkin usein toiminut heppatyttöjen ja miksei myös -poikien ihastuneen huokailun kohteena. Luonteeltaan Eleazer on herkkä, ja ottaa välillä turhankin helposti nokkiinsa, jos jokin asia ei herraa miellytä. 170 senttinen hevonen omaa ilmavan ja pyöreän hyppytyylin, ja reippaat sekä laadukkaat askellajit. Tätä nykyä se toimii edelleen aktiivisena kilparatsuna omistajallaan, astuen siinä sivussa tammoja jatkamaan tasokasta estesukuaan.

ii. Exulansy tai tutummin vain Lex on hieno, kovan tason entinen estehevonen, jonka selkeästi erottuva hyppytyyli on jäänyt monen lajin harrastajan mieleen ainakin kotimaassaan Saksassa. Hyppääjänä Lex on innostuvaa sorttia, ja ottaa radalla joskus melko riskialttiitakin hyppyjä, etenkin tahdin kiihtyessä. 169 senttisen orin ratsastajalta vaaditaankin rauhallisuutta ja tasaista ratsastusta. Laadukas laukka ja erinomainen koko rungon käyttö esteillä ovat Lexin ehdottomia vahvuuksia. Estekenttien ulkopuolella Lex on yleensä mutkaton hevonen, jolle runsaan kisaamisen myötä laivamatkat ja hälyisemmät jaba alueet ovat arkipäivää. Ruunikon orin kanssa on kuitenkin oltava tarkkana, ettei se sählätessään tallo ihmisten varpaita tai purista taluttajaansa oviaukkoon. Lexillä on nimittäin paha tapa steppailla ympäriinsä ja pyrkiä tutkimaan tarkemmin kaikkea mitä eteen sattuu. Lexiä on käytetty jalostuksessa melko säästeliäästi, mutta kaikissa sen jälkeläisissä on näkyvissä selkeitä piirteitä orin rohkeasta hyppytyylistä ja taidokkaasta laukasta. Tätä nykyä Lex on eläkkeellä omistajansa kotitallilla, jossa se toimii rennossa ratsukäytössä.

ie. Asterin, diivamaisilla piirteillä varustettu kaunis tamma jonka sydän paloi hyppäämiselle. Asterin oli erinomainen estehevonen, joka taisi itsekin tietää ettei ollut mikään tusinakopukka. Tallipihan lätäköt kierrettiin kaukaa, sillä oli turha kuvitella, että ruunikko tamma aikoisi liata valkoisia sukkiaan jossain mutaisessa kuopassa. Mikäli maneesiin ilmestyi remuavia kakaroita oli Asterin mielestä paras poistua paikalta rivakassa laukassa ennen kuulovauriota ja jos satuit tallissa harjaamaan hevosen kylkeä liian voimakkaasti oli pian vastassa ruskea takamus. Ainoat asiat, jotka eivät prinsessatammaa hetkauttaneet ylösalaisin käännettyinäkään olivat esteet. Huonompi lähestyminen tai tiukka kaarre eivät olleet mikään ongelma. Asterin hyppäsi rohkeasti ja piti tarkkaan huolen, että puomit pysyivät kannattimillaan. Vain jos ratsastaja alkoi liikaa puristamaan ja paineistamaan saattoi 168 senttinen tamma todeta ettei hyppääkään. Jos Asterin sai tarvitsemansa tilan eikä ratsastaja jäänyt turhaan himmailemaan tarttui kotiinviemisiksi todennäköisesti rusetti jos toinenkin. Asterin sai kolme orivarsaa joista kaikki ovat menestyneet joko este- tai kenttäratsastuksen puolella.

e. Granduchess, tutuille ihan vaan Duck (hienosti lausuttuna, ei hienon kilpahevosen nimi tietenkään sovi olla sulat pörrössä sojottava ankka), on herttainen tamma. Se on vähän kaikki käy tyyppiä, ja pitää kaikista lapsista - oli niillä sitten kaksi tai neljä jalkaa - kestäen kaiken maailman lääppimisen tuntikausia. Omistajansa mielestä se on vähän nössö, ja siltä kuulemma puuttuu kenttähevosen säpäkkyyttä, mutta tamman luonne tekee siitä loistavan joka lajin taitajan. Ruunikonkimo on tarkka koivistaan, ja hyppää kauniisti, hyvällä tekniikalla. Sileällä se ei tuijottele turhia, ja liihottelee mielellään huomion keskipisteenä. 167 senttinen Duck on varsonut jo kahdesti ja on tällä hetkellä kilpailutettavana ulkomailla.

ei. Baron Bonnevil, eikö nimi annakkin jotenkin vähän häijyn kuvan? Sitä ori nimittäin myös oli. Ylemmille voimille kiitos, ettei ruunikko periyttänyt piruiluansa kovinkaan paljoa lukuisille varsoillensa, vaan sen sijaan hienoja askelia ja komeaa rakennetta. Baron teki hienon uran kouluhevosen virassa, muttei koskaan oppinut hyppäämisen jaloa taitoa. Ratsastaessa ori ei tosiaan ollut sitä anteeksiantavaista sorttia, vaan sakotti ratsastajansa virheistä ihan reilulla kädellä. (Vaiko kaviolla?) Yhden ihmisen hevonen se oli, eikä juuri jakanut hellyyden- tai luottamuksenosoituksia muille, kuin sille yhdelle harvalle valitulle. 169 säkäinen Baron jouduttiin lopettamaan 22 vuoden iässä, ja Eleazar jäi orin viimeiseksi jälkeläiseksi.

ee. Chelitas, Chelitas, Chelitas. Oli muuten ihme, että tamma selvisi aikuisikään asti. Sillä tuntuu olevan koko ajan yksi neljästä koivestaan, tai jokin muu ruumiinosa paketissa, vaikka muuten se hieno onkin. Ruunikonkimo on oli loistava tasapainottaja Baronin tuliselle luonteelle, ja kaikkien onneksi tamman ensimmäinen varsa, Granduchess peri enemmän emänsä, kuin isänsä luonnetta. Ihan vaan Chelitaksi kutsuttu holstein on kerännyt tasaisen hyviä ratoja estepuolelta, ja muutaman otteeseen kenttäpuoleltakin. 163 senttinen tamma on ratsastaessa vaikeahko. Se kuumuu herkästi, joskin oikean ratsastajan kanssa myös antaa helpommin periksi törttöilynsä ja keskittyy tehtäviin. Nykyään hevonen viettää leppoisia eläkepäiviä kevyen opetusmestarin roolissa uudella omistajallaan.

ii. & ie. © Viktoria

Tapahtumat

Villit | 6-vuotiskausi
25.09.2020 Auburn Estate - Kalla Cup, Syyspäiväntasaus 90 cm 19/25 4 vp 10 starttia joista...
0 voittoa ja 2 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 20%

Ratsastajana Lidia Railakka

Palkintosumma 600v€

26.09.2020 Auburn Estate - Kalla Cup, Syyspäiväntasaus Helppo B 12/27 64 %
27.08.2021 Auburn Estate - Kalla Cup, Virgo 100 cm 6/32 0-0 vp
28.08.2021 Auburn Estate - Kalla Cup, Virgo Helppo A 29/48 64 %
02.10.2021 Seppele - Seppele Cup Helppo A 12/30 66,786 %
02.10.2021 Seppele - Seppele Cup 90 cm 21/25 8 vp
08-10.10.2021 Kuuvuori - Pennilä Derby
- koulukoe
- rataestekoe
- maastoestekoe
Tuttari
HeC
90 cm
90 cm
7/10 85,9 vp
63,6 vp
4 vp
18,3 vp
16.10.2021 Auburn Estate - Pikkucup
- koulukoe
- rataestekoe
- maastoestekoe
Tuttari
HeC
90 cm
90 cm
11/15 51,8 vp
14/15 58,65 %
10/15 4 vp
8/15 6,4 vp
26.11.2021 Auburn Estate - Kalla Cup, Sagittarius 100 cm 6/41 0-0 vp
27.11.2021 Auburn Estate - Kalla Cup, Sagittarius Helppo A 35/40 60,193 %
7-vuotiskausi
20.02.2022 Kultasaaren kartano - Estekilpailut 100 cm 10/19 4 vp 74.437 s 8 starttia joista...
0 voittoa ja 2 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 25%

Ratsastajana Lidia Railakka

Palkintosumma 0v€

10.04.2022 Edsvikin yksityistalli - Spring Festival Show Helppo A 40/52 52,868 %
10.04.2022 Edsvikin yksityistalli - Spring Festival Show 100 cm 8/40 0 vp 64.881 s
02.05.2022 Stall Falkencreutz - Hannaby Hanami Week 110 cm 20/42 4 vp 61,610 s
08-10.07.2022 Shelyes - Sommersolverv
- koulukoe
- rataestekoe
- maastoestekoe
Helppo
HeB
100 cm
95 cm
3/11 42,1 vp
31/55 36,1 vp - 63,86 %
19/47 6 vp – 77,96 s
4/27 0,0 vp – 02:58.29
13-15.09.2022 Kultasaaren kartano - Kenttäviikot
- koulukoe
- rataestekoe
- maastoestekoe
CIC1
HeA
110 cm
100 cm
14/20 100,5 vp
61 vp
0 vp
39,5 vp
01.10.2022 Clarkenes - Mangovia Fall Fest Helppo A 26/51 65,898 %
02.10.2022 Clarkenes - Mangovia Fall Fest 120 cm 21/37 0 vp 98,669 s
8-vuotiskausi
31.03.2023 Korpinkulun Kartano - Raven Crossing - Iron 110 cm 5/25 4 vp 68,313 s 5 starttia joista...
0 voittoa ja 1 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 20%

Ratsastajana Lidia Railakka

Palkintosumma 0v€

31.03.2023 Korpinkulun Kartano - Raven Crossing - Iron 120 cm 19/25 12 vp 74,164 s
31.03.2023 Korpinkulun Kartano - Raven Crossing - Iron Helppo A 10/20 62,754 %
09.05.2023 Stall Falkenkreutz - Hannaby Hanami Week 120 cm 42/57 8 vp 64,797 s
10.05.2023 Stall Falkenkerutz - Hannaby Hanami Week 130 cm 41/56 8 vp 58,202 sPKK
18.07.2020 Zen | varsat | tuom. Pölhö | HY
18.09.2020 Sumulahti | varsat | tuom. Jutta | HY
30.08.2020 Seppele | varsat | tuom. Jutta | HY

25.11.2021 Atlas | rakenne | tuom. Lissu | HY (EM: persoonallisuus)
rakenne vaihdettu 1/22
15.02.2022 Hiekka-Aho | rakenne | tuom. Anne | EO-sert
20.02.2022 Vaahterapolku | rakenne | tuom. aksu | LKV KTK-sert BIS3
10.04.2022 Stal Felis | rakenne | tuom. Anne | EO-sert
05.09.2023 Gren&Gaertner | rakenne | tuom. ScrewDriver | EO-sert [3]
20.06.2021 Seppele | muu kuva, kisakuva | tuom. Jesse | KM [1]
10.04.2022 Stal Felis | muu kuva, vapaa | tuom. k. | KM [2]
20.09.2023 Gren & Gartner | muu kuva, maneesissa | tuom. Helga | KP

[1] "Hieno ratsukko, luokan aihe välittyy selvästi sekä hienoja yksityiskohtia. Väritys jää vähän pinnalliseksi, kaipaisi vielä rohkeampia valoja ja varjoja KP:hen."
[2] "Kokonaisuutena hyvä kuva, jossa perusasiat ovat kunnossa ja hevonen näyttää pirteältä."
[3] "Upea, onnistunut väri. Kapeahko pää pitkillä korvilla, pystynlaiset vuohiset. Hyvä, loiva lapa, tasapainoinen runko."


Muut tapahtumat
28.11.2021 Kuuvuori - Nuorten kenttähevosten katselmus | 6-vuotiaat | 3/10
"Tämän hevosen kohdalla tuomaristo mietti pitkän tovin - luokka oli kovin tasaväkinen. Lopulta Marchionessin voitto estekokeessa ja hyvää kenttähevostyyppiä edustava rakenne riittivät kolmossijalle. Laadukas ratsuhevonen, jonka sopusuhtaisuus sai erityistä kiitosta tuomaristolta. Kerrassaan hauskan värinen tapaus! Hyvin kehittynyt lihaksisto, sopusuhtaisen näköinen nuori. Hieman kouluhevostyyppinen syvä runko, mutta voimakas takaosa eduksi kenttäradoilla. Hoikassa kunnossa, jalat sopivan kuivat. Kouluosuudella holsteiner ylsi hieman luokan keskitasoa ylemmäs, neljännelle sijalle. Kiitosta se sai suoritusvarmuudesta ja tasaisista teistä. Tuomaristo kuitenkin rokotti hieman pisteitä herkästi kuolaimen taakse suuntautuvasta turvasta. Kohdassa 11 tuomari kommentoi seuraavaa: "Hevonen hieman luotiviivan takana, saisi liikkua rohkeammin koko selän läpi. Siirtyminen jää hieman töksähtäväksi." Kaikeksi onneksi esteillä tamma osoitti kykynsä ja pompahteli vaivattomanoloisesti luokan kirkkaaseen voittoon, päivän ensimmäisellä nollaradalla. Kestävyyskokeessa Marchioness epäröi hieman pahamaineisella vesiesteellä - olihan sen reunat hieman kuuraiset, joten pienen hevosenalun on täysin sallittua empiä eittämättä kylmään veteen astelemista. Tiedä mitä hevosensyöjämonstereita siellä asuu! Niistä kuitenkin selvittiin, ja lopulta Marchioness varmisti sijoituksen viidentenä, tasan keskeltä luokkaa. Kokonaisuutena todella lupaava kenttäratsun alku, josta toivottavasti vielä kuullaan radoilla."
14.02.2022 Orange Wood - Ystävänpäivän värinäyttelyt | Dominantti valkoinen | ehdolla: Kirjavin galleria, "Ihana! Olisi pärjännyt uljaassa mustassa."
27.03.2022 Harmony Sporthorses - Söpikset | Kaikista kiiltävin | 3/4 | Tuomarin kommentti
Valinnanvaikeus jatkui toisessa luokassa, jossa oli turvauduttava voimakeinoihin. Tuomarin mielestä kaikki olisivat ansainneet voittaa, mutta mitäs kivaa siinä olisi, kilpailemaanhan tänne on tultu. Hevoset oli siis laitettava järjestykseen ankarasti kiillon perusteella: kiiltävimmän täytyi olla voittaja. Ja kaikista kiiltävinhän oli tänään suomenhevostamma Sävyttömän Kiisu, oikea kaunokainen, jolla oli viisas katse. Toiseksi luokassa ylsi komea RHC-ori Chwilio Eneidiau, jonka hopeanhohtoinen karva ja uljas ulkomuoto tekivät tuomariin vaikutuksen. Kolmas oli kuvankaunis holsteintamma Marchioness, jonka ryhdikkään ulkomuodon kruunasi kaksi polvisukkaa. Luokan neljäs oli tänään Da Hoppin von Wellenfors, upea hannovertamma, jonka kaunis väri ja lempeä katse hurmaisivat kenet tahansa. Omistajat olivat selkeästi ymmärtäneet tehtävänannon ja tuoneet näytille parastaan.


Porrastetut
KERJ: 2644.16 p. (vt. 6/5)
Nopeus: 647.81 p.
Kestävyys: 616.62 p.
Hyppykapasiteetti: 642.87 p.
Rohkeus: 736.86 p.
Ajantasalla oleva statistiikka löytyy täältä.

155 starttia joista...
10 voittoa ja 21 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 20%

Päiväkirja

01.12.2020 - Sitä saa mitä tilaa

10.01.2021 - Tarkkailu ja kohtaaminen
15.02.2021 - Hämä hämä häkki...
01.07.2021 - Puhelu
21.10.2021 - Estetreeniä
01.11.-3.12.2021 - Kahden kuukauden yhteenveto

09.01.2022 - Pakkaspäivä
21.01.2022 - Perjantai-illan estehyppelöt
19.07.2022 - MKKM eli miten kesytetään kiukkuinen Märppeli
Kotitallina toimii Auburn Estate

Satunnaisena hoitajattarena ja liikuttajana Lidian serkkutyttö Louna Railakka

✎ Lue päiväkirjaa tästä

Varustekaappi

© Equestrian PRO, Ruusupihan varustepuoti, Varustevaunu, Sokka Luxuries, Varustekartano, Hemsbury Saddlery, Oddpixel, Stjärnesands Hästeri

Varusteet
- Esteille micklemit, ruskea estesatula, punaiset jännesuojat kaikkiin jalkoihin ja rintaremmi(martingaali)
- Sileälle koulusatula ja vaaleanpunainen huopa sekä pintelit tai suojat etujalkoihin
- Maastoon enkut ja kaikkiin jalkoihin jännesuojat
- Maastoon ja estekisoihin myös punainen korvahuppu
- Rennompaan menoon voi hyvin ottaa hackamoret, ei lähde käsistä
- Kilpailuihin koko punainen tai vaaleanpunainen huopa ja varusteet putsattuna

Hoito-ohjeet
- Rankemman treenin ja hyppäämisen jälkeen jalkojen kylmäys, suojat kaapissa
- Kuljetukseen suojat jalkoihin ja kylmällä villaloimi
- Mössöt ja lisäjuotto treenin jälkeen

Loimitus
- Kovalla sateella punainen sadeloimi, tarvittaessa alle fleece
- Kovilla pakkasilla ulos liila ulkotoppis, sisään punainen tallitoppis ja ratsastukseen (alku-/loppuverryttelyihin) liila ratsastusloimi
- Kylmällä tai tuulisella kelillä kevyempään menoon enkkuviltti tai liila ratsastusloimi
- Kuivatukseen kylmällä villaloimi, muuten ilman
- Pahimpina ötökkäkausina laitumelle marmorikuvioinen ötöloimi ja -huppu
- Kuljetukseen ja kuivatukseen tarvittaessa villaloimi

Ruokinta
- Aamuisin säilöheinä noin 3 kg, Harmonia 1,5 kg, johon sekaan Essentials 150 g, sitruunamelissaa 1 rkl ja kurkumaa 1 rkl
- Päivällä säilöheinät kahdesti tarhaan noin 3 + 2 kg
- Iltaisin säilöheinä noin 3 kg, Harmonia 1,5 kg, johon sekaan Essentials 50 g ja ruusunmarja 2 rkl
- Herkut treenin jälkeen tms. palkaksi (lakritsinamit lempparieta)
- Melassivettä saa juottaa treenin jälkeen ja helteillä juoton takaamiseksi
- Suolakivi ja vettä koko ajan tarjolla, ruoat liilasta tai punaisesta astiasta