virtuaalihevonen - sim-game horse
Kuvat © Alva

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Alva
Tausta © Pixabay
rotu, sukupuoli westfaleninhevonen, tamma
syntymäaika 18.1.2021 -vuotias, Suomi
väri musta
säkä 165cm
painotus, taso esteratsastus, tavoitteena HeA / 140cm
kasvattaja Lidia Railakka (VRL-14837)
rekisteri VH21-048-0038 / PKK4633
omistaja Mirjam Ruoko (VRL-14837 & VRL-14796)

♕ EV-II ♕

3 Star Prospect 1/2022
Palkittu EV-II palkinnolla helmikuun tilaisuudessa pistein 1 + 8 + 2 + 5 + 5 + 9 = 30


→ tavoitteena ERJL ja YLA
kantakirjakelpoinen

Kuvaus

Kun Lidia Maran selästä tippuessaan onnistui murtamaan muutaman kylkiluun lisäksi käsivartensa ja ranteensa, saaden pitkän pätkän sairaslomaa ja liikuntakieltoa, piti aktiiviselle tammalle keksiä tekemistä. Tekemisellä tarkoitettiin tässä hetkessä harkinnan ja sopivasti tulleen kiiman jälkeen astutusta. Odotukset varsan syntymiselle eivät olleet mitenkään erityisen korkealla huonon ajankohdan takia, mutta ihme ja kumma, Mara tiinehtyi ja Starring Queen syntyi tammikuussa. Odotusten vastaisesti tammasta ei tullut kimoa, saatika toivottua oria, mutta niin vain pikku musta ihastuttaa luonteellaan joka päivä. Maran neidin luontoa tasoittamaan valittu Ykkönen ylitti kaikki odotukset, eikä ole tähän päivään mennessä kohdattu yhtäkään asiaa, joka olisi leikkisästi Tarantellaksi ristitylle tammalle ylitsepääsemätöntä.

Reipas ja meneväinen Tarantella ihastuttaa sekä ulkonäöllään, että luonteellaan. Epämääräistä sähläämistä voisi toki päiväkohtaisesti vähentää, mutta tammasta on kuoriutunut erittäin rohkea hevonen, josta toivottavasti kuullaan vielä hieman isommilla esteradoilla. Hieman ajasta ja kutsujasta riippuen Starring Queenin lempinimi saattaa vaihdella Ellan, Tarantellan ja Taran välillä. Asia johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei kukaan jaksa joka kerta sanoa Tarantella. (Tamma tosiaan osaa myös olla vähän hämis, jos ajatellaan esimerkiksi kaiken tahmaamista päivämössöihin) Ella ja Tara olivat alkuperäiset kutsumanimet, mutta sittenpä tuli kasvattajan serkkutyttö. Kuten jo sanottu, tamma on oikein ihastuttava pikku hevonen. Hoitaessa se osaa olla nätisti mikäli haluaa ja jos ylimääräisiä mielipiteitä sattuu olemaan, ne ilmaistaan siististi häntää viuhtaisemalla ja ilmeen nyrpenemisellä. Rapsutuspaikoista ehdoton lemppari on säkä, jota saisi mielellään raaputtaa tuntikaupalla ja herkkujen kera, jos Tarantellalta kysyttäisiin.

Tyttärestä ei aina ihan täydellisesti polvi parane. Näin voi päätellä mikäli sattuu vilkaisemaan Tarantellan eläinlääkärikulujen suuruutta ja sitä pienten arpien ja pikkukolhujen määrää joka mustaan tammaan mahtuu. Isältä peritty rajaton uteliaisuus on aiheuttanut tammalle jo pienestä pitäen epämääräisiä vekkejä, vaikkei se vielä (koputtaa puuta) olekaan itseään onnistunut lopullisesti saamaan elinikäiselle sairaslomalle. Ratsastaessa tämä on nähty muutamaankin kertaan. Tarantella on muun muassa tohotuksissaan astunut oman huulensa päälle (Miten? Sitä ei moni tiedä.) ja hankkiutunut sähköaitaan kiinni varsavuosinaan. Taluttaessa sillä tuntuu olevan aina tuli persuksen alla ja kiire joka paikkaan, oli se sitten singoten tai siististi kävellen. Hyvä puoli uteliaisuudessa on se, ettei tamma säikähdä juuri mitään. Synnyinpaikassaan Auburnissa ollut suihkulähdekään ei koskaan aiheuttanut Tarantellassa hörökorvia suurempaa reaktiota, siinä missä tamman emä on suurin piirtein sydänkohtauksen partaalla.

Selkään päästessä tammasta kuoriutuu kiltisti käyttäytyvä hieno neiti, joka on samaan tapaan emänsä kanssa hieman hitaammin syttyvää diesel-mallia. Innostuessaan Tarantella liikkuu melkeinpä liian reippaasti ja mukavan letkeästi. Westfalen on perinyt myös uteliaisuutensa lisäksi isältään askellajit ja niin sanotun laiskan hyppynsä. Tarantellaa ei haittaa vaikka edessä olisi 140 sentin okseri, sen hyppy näyttää silti kavaletin ylitykseltä. Maastossa mennään no matter what korvat hörössä ja pää ylhäällä tai vaihtoehtoisesti jälkikoiran tapaan maantasalla. Rekat, sillat ja huutelevat pikkulapset ohitetaan ongelmitta ja Tarantella ei tunnu hätkähtävän edes mikäli muut seuralaiset hyppivät puihin. Tämähän on tietysti pelkästään omistajan onni ja on säästänyt myös muutamilta varustekorjauksilta ja onnettomuuksilta, kun maastolenkin kaveri onkin päättänyt pukittaa ratsastajansa peltoon, eikä tamma ole sanonut asiasta mitään.

Match made in heaven - or was it?

isä Stardom Calls
westf, 166cm, mustankimo
Fn, KTK-II, ERJ-II
ii. Staragony
westf, 165cm, tummanruunikko
iii. Starryeyed xx
xx, 161cm, mustanruunikko
iie. Gretna G
westf, 168cm, mustankimo
ie. Rowena Calls
westf, 165cm, mustankimo
iei. Ronaldo Calls
westf, 170cm, mustankimo
iee. Helga v.d. Felke
hann, 165cm, ruunikko
emä Marchioness
holst, 168cm, mustankimo
Fn, KTK-II, KEV-II, ProF, VFA2, YLA2
ei. Eleazer
holst, 170cm, musta
eii. Exulansy
holst, 169cm, ruunikko
eie. Asterin
holst, 168cm, ruunikko
ee. Granduchess
holst, 167cm, ruunikonkimo
eei. Baron Bonnevil
holst, 169cm, ruunikko
eee. Chelitas
holst, 163cm, ruunikonkimo

t. Love Me s. 06.10.2023 i. Hello, I Love You
Tarjolla jalostukseen 1-polvisille oreille.

i. Stardom Calls

ii. Staragony on hyvin solakka 165-senttinen westfalen-ori, jonka tunnusomaisiin piirteisiin kuuluvat pitkät jalat, vahva takaosa ja kuivapiirteinen pää. Tummasävyinen ruunikko ori on tullut kilpauransa aikana yleisölle tutuksi kummallisesta tavastaan kallistaa päätä esteitä lähestyessään. Orilla on tiettävästi niin sanotusti "hankala suu", toisin sanoen se on herkkä suuhun kohdistuvalle paineelle ja edellyttää paitsi järkevästi valittuja ja sovitettuja kuolaimia, myös erityisen tasaista tuntumaa ratsastajaltaan. Staragony on hypännyt suuria luokkia melko vaihtelevin tuloksin: siinä on laatua ja potentiaalia, mutta se on myös melko haastava ratsastaa ja siten altis yllättävillekin virheille. Jalostukseen sitä on käytetty melko vähän, mikä on sinänsä sääli, että sen emälinja on huippulaadukas ja täysiveri-isän anti estehevosjälkeläisilleen on ollut kautta linjan hyvin suotuisaa.

ie. Säpäkkä ja meneväinen kimo westfalen-tamma on ehtinyt tehdä elämänsä aikana vaikka ja mitä! Rowena on kiertänyt Euroopan kilpakenttiä harmaat häntäjouhet liehuen, hengaillut välillä laitumilla kolmen varsan kanssa ja tavannut myös eläinlääkärin jos toisenkin. Lienee totuudenmukaista todeta, että Ykkösen tapaturma-alttius mahtaa olla emältä peritty tapa. Rowena onkin 165 senttimetriä ja muutamia satoja kiloja silkkaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Se porhaltaa aina - niin 160-senttisillä esteradoilla kuin laitumellakin - menemään pää viidentenä jalkana eikä kai siksi ehdi juuri säästellä ihoaan naarmuilta. Toisin kuin poikansa, Rowena on kuitenkin saanut pitää molemmat silmänsä, ja nätit silmät ne ovatkin: Rowenan oikea silmä on puoliksi herasilmä. Samanmoisen se on periyttänyt Ykkösen sisarpuolelle, ainoalle tammajälkeläiselleen. Rowenan kaikki kolme varsaa ovat tamman itsensä tapaan kimoja, mutta rakenteeltaan ne muistuttavat enemmän isiään.

e. Marchioness on omistajansa lellitty vasta vähän aikaa sitten kisauransa aloittanut holsteintamma, joka on ostettu samasta paikkaa kuin Ellan isä Stardom Calls pitää majaansa. Maraksi kutsutulla tammalla on hieman tuuliviirimäisempi luonne kuin mitä varsallaan ja onneksi myös kipakkuus karisi orivalinnan myötä pois. Mustankimo on kenttähevonen, joskin tammalla ei ole alla vasta kuin muutama starrti erinäisten koulu- ja estestarttien lisäksi. Meritoitunut se on nuoreen ikäänsä verrattuna jo melko hyvin, Mara on palkittu kakkosella sekä varsa-arvostelussa, että yleislaatuarvostelussa, joskin jälkimmäistä on tarkoitus käydä vielä korottamassa paremmilla näytöillä.

ei. Eleazer on komea tähtipäinen ja sukkajalkainen sysimusta ori. Hevonen on kerännyt loistavia tuloksia aina GP-tason esteradoilta asti, ja onkin usein toiminut heppatyttöjen ja miksei myös -poikien ihastuneen huokailun kohteena. Luonteeltaan Eleazer on herkkä, ja ottaa välillä turhankin helposti nokkiinsa, jos jokin asia ei herraa miellytä. 170 senttinen hevonen omaa ilmavan ja pyöreän hyppytyylin, ja reippaat sekä laadukkaat askellajit. Tätä nykyä se toimii edelleen aktiivisena kilparatsuna omistajallaan, astuen siinä sivussa tammoja jatkamaan tasokasta estesukuaan.

ee. Granduchess, tutuille ihan vaan Duck (hienosti lausuttuna, ei hienon kilpahevosen nimi tietenkään sovi olla sulat pörrössä sojottava ankka), on herttainen tamma. Se on vähän kaikki käy tyyppiä, ja pitää kaikista lapsista - oli niillä sitten kaksi tai neljä jalkaa - kestäen kaiken maailman lääppimisen tuntikausia. Omistajansa mielestä se on vähän nössö, ja siltä kuulemma puuttuu kenttähevosen säpäkkyyttä, mutta tamman luonne tekee siitä loistavan joka lajin taitajan. Ruunikonkimo on tarkka koivistaan, ja hyppää kauniisti, hyvällä tekniikalla. Sileällä se ei tuijottele turhia, ja liihottelee mielellään huomion keskipisteenä. 167 senttinen Duck on varsonut jo kahdesti ja on tällä hetkellä kilpailutettavana ulkomailla.

ii. ja ie. © Dierk Mayer

Tapahtumat

Villit | 4-vuotiskausi
25.09.2020 Clarkenes - Mangovia Fall Fest 100 cm 21/37 4 vp 77,630 s 1 starttia joista...
0 voittoa ja 0 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 0%

Ratsastajana Alina Havia

Palkintosumma 0v€

00.00.0000 Paikka - Kilpailu luokka 00/00 vp


PKK



Muut tapahtumat


Porrastetut
ERJ: 00.000 p. (0/8)
- Hyppykapasiteetti: 00.000 p.
- Rohkeus: 00.000 p.
- Kuuliaisuus ja luonne: 00.000 p.
Ajantasalla oleva statistiikka löytyy täältä.

0 starttia joista...
0 voittoa ja 0 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 0%

Päiväkirja

15.02.2021 - Hämä hämä häkki...
01.07.2021 - Puhelu
Kotina toimii Mirjamin kotipihan talli

Varustekaappi

Varusteet
- Sileälle etujalkoihin jännesuojat
- Pinkit kamat kotona
- Sileälle ja maastoon enkut, etujalkoihin jännesuojat
- Esteille estesatula panssarilla, suojat joka jalkaan ja meksarit
- Kilpailuihin vaaleanpunainen huopa, tarvittaessa korvahuppu ja mustat nahkasuojat (lampaankarvalla tai ilman)

Hoito-ohjeet
- Tarhataan riimu päässä
- Voi hoitaa vapaana
- Rankemman treenin ja hyppäämisen jälkeen jalkojen kylmäys. Kylmäsavi löytyy tamman kaapista
- Kuljetukseen suojat jalkoihin ja kylmällä villaloimi
- Treenikaudella koko klippaus

Loimitus
- Kovalla sateella musta sadeloimi
- Kovilla pakkasilla ulos punertava ulkotoppis, sisään vaaleanpunainen fleece
- Kylmällä ratsastukseen (alku-/loppuverryttelyihin) tummanpunainen ratsastusloimi
- Kuivatukseen kylmällä villaloimi, muuten ilman

Ruokinta
- Aamuisin heinä noin 2 kg ja kauraton rehu 2 kg, sekaan, multivitaa 10 ml, voikukka 2 rkl ja lakritsijuuri 1 rkl
- Päivällä heinät kahdesti tarhaan noin 2 + 1 + 2 kg, greenlinet reippaasti turvotettuna reilu litra päiväheinien tai treenin yhteydessä
- Iltaisin heinä noin 3 kg ja kauraton rehu 3 kg, jonka sekaan multivitaa 10 ml ja lakritsijuurta 1 rkl
- Herkut treenin jälkeen tms. palkaksi
- Melassivettä saa juottaa treenin jälkeen ja helteillä juoton takaamiseksi
- Suolakivi ja vettä koko ajan tarjolla, ruoat liilasta astiasta