Kalon Stables

virtuaalitalli

virtuaalihevonen
Ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022
Taustakuva © Printeboek
Luonne © VRL-12167

Chippenhills Mokachi "Mokachi"

EV-II | tavoitteena YLA
rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (37,5%), ori
syntymäaika 14.05.2021, -vuotias
väri tummanrautiaankirjava
säkä 141cm
painotus, taso esteratsastus, 110cm / HeA
maahantuoja Blumenfeld VRL-07415
rekisteri VH22-029-0043 / PKK0000
omistaja Zoa Ashbee VRL-14837

Luonnekuvaus

Chippenhills Mokachi on hieman hömelön Chirpin jälkeen varsin helppo tapaus ja mukavaa vaihtelua. Ainakin tätä mieltä Zoa Ashbee oli, kun osti ensimmäisen oman kaviokkaansa sitten ponivuosien. Nainen oli toki päässyt ratsastamaan monia Kalonin hevosia aikaisemmin, mutta se oma mussukka oli puuttunut jo jonkin aikaa. Siksi Mokachin tullessa vastaan saattoi Zoa olla hieman myyty. Eihän ori mikään suoranainen supertähti ollut, saati sitten järin suurikaan, mutta sievillä nappisilmillään se ravaili suoraan naisen sydämeen. Alusta asti kirjava on ihastuttanut tervepäisellä käytöksellään ja tulevaisuudessa Zoan on tarkoitus leipoa siitä kaiken tasoisilla toimiva monitoimiponi. Tähän mennessä kiltti ori onkin toiminut lähinnä Harleyn aloitusponina tytön omien ponien ollessa hieman vaikeita lapselle...

Mokachi on kaikkea, mitä opetusponilta voisi odottaa: se on kuuliainen, ajattelevainen ja rakastaa rapsutuksia ja herkkupaloja. Mokachi kiintyy herkästi vain yhteen ihmiseen ja vaikkei se vierasta muita ihmisiä, toimii nuori ori parhaiten tutun, itse valitsemansa ihmisen kanssa. Ratsuponi on sinällään varma opetushevonen, että se ei säiky turhia – harvemmin lähdetään edes tyhmänrohkeuden alueelle. Mokachi on kovin valpas ja ajattelevainen poniori, jolle oma lauma ja ihminen tulevat aina ensimmäisinä.

Mokachi on hoitaessa rauhallinen ja nauttii pitkistä hoitotuokioista – joskin joskus kavioiden putsaaminen menee hankalaksi, kun Mokachi nojailisi kovin mielellään koko painollaan hoitajaansa. Muutoin ori on kiltti ja pysyy paikallaan, vieroksumatta mitään hoitotoimenpiteitä.

Ratsuponi on fiksu myös ratsailta käsitellessä – joskus ehkä turhankin fiksu. Estepainotteisella orilla on taitoa vaikka ja mihin ja kun sitä ratsastaa aktiivisesti, niin Mokachin saa myös työskentelemään rehellisesti ja hyvin. Ikävä kyllä Mokachilla on välillä paha tapa luistaa töistä ja mikäli selässä istuu vieras ihminen – puhumattakaan kokematon ratsastaja – voi se vetää koko ratsastustuokion ihan lekkeriksi, yleensä laiskottelemalla. Mokachi on niin kentällä kuin maastossakin pomminvarma siitä, ettei se lähde pukittelemaan tai ryöstämään.

Ori kaipaa tutun ihmisen lisäksi muutoinkin rutiineja – se kaipaa selkeitä ulosmenoaikoja, tuttuja tarhanaapureita ja tasaista aikataulua. Ori lähtee stressaamaan herkästi, jos naamat ja paikat muuttuvat paljon, jolloin Mokachi osoittaa stressinsä olemalla hivenen äksy ja hankala oikeastaan kaikessa, mitä vain pystyy olemaan. Kuitenkin tasaisella elämisellä ja pysyvällä rutiinilla niin Mokachi kuin sen omistajakin selviävät minimaalisella stressillä, sillä loppujen lopuksi Mokachi on miellyttämisenhaluinen, ajattelevainen ja uskollinen ratsuponi.

Uusiin tilanteisiin Mokachille kannattaa antaa aikaa – esimerkiksi kisatilanteisiin kannattaa varata erikseen ylimääräistä aikaa. Vaikkei Mokachi säikkyisi jokaista pamahtavaa trailerinovea, se kuitenkin vierastaa uusia paikkoja jonkin verran, oli mukana sen oma rakas ihminen tai ei.


Sukutaulu & jälkeläiset

i. Devils Bowow
drp (50%), 145cm, tummanrautiaankirjava
ii. Red Devil xx
xx, 166cm, rautiaankimo
iii. Redness xx
iie. Dancing With Prada
ie. Smurf With Me
pinto, 144cm, rautiaankirjava
iei. Waterloo
iee. Smurfina
e. Chippenhills Mirabella
drp (25%), 149cm ruunikonkirjava
ei. Superior
ISH (ID 50%), 166cm, rautiaankirjava
eii. Super II (xx)
eie. Elsi (id)
ee. Silverglade's Alexia
drp (50%), 141cm, punaruunikko
eei. Entententen (hol)
eee. Silverglade's Alyssa (nf)
00.00.0000 rotu-o./t. varsa e. emä om. omistaja VRL-00000
Sukuselvitys ↴

i. Devils Bowow ei nimensä pahaenteisyydestä huolimatta ole mitenkään ilkeä tai pahantuulinen ruuna. Tummanrautiaankirjava on itseasiassa melko mukava yksilö, ja asuukin ratsastuskoulussa, missä "Bowie" on useiden lasten suosiossa. Orivuosinaan siitä tehtiin vain yksi varsa, jonka jälkeen Bowie ruunattiin ja hyvä varsa onneksi tulikin. Samaan tapaan kuin poikansakin, on Bowie komea tummanrautiaankirjava. Rikkonaisilla sukilla varustettu ja isolla lehmänkirjavuudella siunaantunut ruuna on ratsastaessa omalla moottorillaan toimiva yleispeli, joka ponkaisee helposti noin metrin esteitä.

ii. Bowien isänä toiminut ori on hieman huonosti menestynyt laukkuri Red Devil xx. Se uudelleen koulutettiin ratsuksi pienen onnettomuuden jälkeen, jonka seurauksena "Red" oli kevyenä maastoratsuna koko 23 vuotisen elämänsä ajan. Jälkeläisiä sille kertyi kahdeksan lähinnä komean kimon ulkomuotonsa ja sympaattisen luonteensa ansiosta. Käsiteltävänä Red oli kiltti ja huomaavainen. Sen kelpasi laittaa lapsenkin käsiin, eikä ori koskaan saanut päähänsä ruveta riehumaan tai minkäänlaista muutakaan konnakoukkua.

ei. Rautiaankirjava pintotamma oli hieman eksoottisempi näky koulutallilla, johon Smurf With Me ostettiin. Tamman omistaja oli sattumoisin myös kyseisen tallin pääpiru, joten vaikka seläntakana puhujia riitti puoliveripainotteisella tallilla, oli heidänkin pidettävä suuta soukemmalla mikäli paikkansa tahtoi pitää. Sofieksi kutsuttu tamma myös osoitti huhupuheita kilpaa vääriksi, sillä tammasta tuli oikein passeli all rounderi. Se suoritti hyvällä menestyksellä esteillä sekä koulussa ja sai kilttinä tammana kaksi varsaa siinä sivussa.

e. Hieman ylikorkeaksi venähtänyt brittiläinen Chippenhills Mirabella on sekin sympaattinen kaveri. Tamma sattuu myös olemaan kirjava, ja asuu, jos ei nyt ihan ratsastuskoulussa, niin ainakin hevosopistolla opetushevosten joukossa. Mirabellaksi kutsuttu tamma on perin pätevä peli estekentillä ja ponin oma esteäly on jotain verratonta. Tamma hyppää mistä tahansa ja miten päin vaan, eikä kieltoa tämän ponin suunnilta ole varmaan koskaan todistettu. Varsoja siltä löytyy huimat kolme, joista Mokachi on ainoa ori. Kaksi muuta tammaa on myyty harrasteponeiksi junnuratsastajille.

ei. Superior, eli Suppis asui Suomessa lähes koko surullisen lyhyen elämänsä. Suppis tuli isolta siittolalta, josta se myytiin eteenpäin suomalaiselle yksityisyrittäjälle, joka taas myi sen eteenpäin, sitten vielä eteenpäin, ja vielä vähän eteenpäin... Ori kiersi usieta koteja ollen loppujen lopuksi viimeiseen kotiin päästessään huonossa kunnossa sekä henkisesti, että fyysisesti. Kuntoutustyön aikana ori sairastui pahaan ähkyyn, joka loppujen lopuksi vei hengen vain 8-vuotiaana. Yksi varsa siitä teetettiin synnyintallillaan, mutta voi mikä elämä rautiaankirjavaa olisi odottanut jos koti olisi valikoitunut paremmin.

ee. Brittiläinen ratsuponi Silverglade's Alexia sen sijaan sai hieman paremman kodin. Se eli harrasteratsuna eräällä nuorella pojalla, jolle se myös jäi kun kyseinen poika kasvoi liian isoksi. Alexiasta tuli myös sangen hyvä ajoponi, sekä emätamma. Varsoja sille kertyi kuusi, joista kaikki ovat sattumalta tammoja. Sievillä askelilla, mutta yltiösurkealla esteälyllä siunattu Alexia oli herttainen ratsu, jonka mielipuuhaa uittaminen oli. Valitettavasti poni lopetettiin nivelvaivojen johdosta 17-vuotiaana, pidempään kestäneiden hoitojen jälkeen.


Kilpailukalenteri & saavutukset

Palkittu EV-tilaisuudessa 4-vuotiaana 31.8.2022 pistein 6 + 10 + 2 + 1 + 1 + 5 = 25p EV-II
2 Star Prospect pistein 925/1900

hyppykapasiteetti

rohkeus

kuuliaisuus ja luonne
0 p.

0 p.

0 p.
Ajantasalla oleva statistiikka löytyy täältä.

0 starttia joista...
0 voittoa ja 0 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 0%
Kilpailee esteratsastuksessa porrastetuissa. Mokachi on tasolla 0/5 pistein 0
Villit
09.07.2022 Sommersolverv: 100cm - 21/47 7 vp – 74,84 s
09.07.2022 Sommersolverv: 110cm - 80/80 hylätty
04.09.2022 Royal Garden: 100cm - 3/4 4 vp
04.09.2022 Royal Garden: 110cm - 4/5 4 vp
02.10.2022 Mangovia Fall Fest: 100cm - 24/37 4 vp 79,966 s
PKK
00.00.0000, Paikka - Luokka - 0/00

Varustekaappi

- Mokachi aina liikuttaessa suojat tai pintelit joka jalkaan
- Esteillä satulavyöksi panssari

- Loimitetaan sään mukaan
- Kovilla sateilla sadeloimi ja klipattuna pakkasilla toppis

- Ruokinta viidesti päivässä
- Aamuin illoin kilparehu, multivitaa sekaan
- Juoton tueksi melassivesi treenin jälkeen

© Varustevaunu, Rohtojuuri, Varustekartano, Sokka Luxuries, Kirke, Equestrian PRO

Päiväkirja

Tarina 00.00.0000

tekstiä jee