Kalon Stables

virtuaalitalli

virtuaalihevonen
Ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022
Taustakuva © Printeboek

Mabel Lind "Mabel"

KTK-II | tavoitteena YLA
rotu, sukupuoli suomalainen ratsuponi (70,3125 %), tamma
syntymäaika 01.08.2020, -vuotias
väri punaruunikko
säkä 148cm
painotus, taso koulupainotteinen, VaB / 90cm
kasvattaja Lindgård
rekisteri VH20-029-0124 / PKK0000
omistaja Bonnie Green VRL-14837

Luonnekuvaus

Mabel Lind muutti Kaloniin Suomesta. Bonnie oli iänikuisilla maailmanmatkoillaan päätynyt Suomeen ja muutaman mutkan kautta hevosmarkkinoiden pariin. Sehän ei yksinään varsinaisesti Eliseä yllättänyt, vanhempi tyttäristä oli juuri se, joka raahaisi mielellään joka ikisen kolmijalkaisesta viisijalkaiseen kaakkiin kotiinsa asti silitettäväksi. Enemmän häntä kummastutti Bonnien osuminen niin sanottuun kultasuoneen. Pienen kyselyn jälkeen entinen Venn oli saanut selville erään ratsuponin myynnistä. Eikä minkä tahansa ratsuponin, vaan oikein sievän korrektisti rakentuneen ja laadukkaan koulutaitajan myynnistä. Elliksi kutsuttu tamma oli jo kisansa kisannut, mutta Bonnien tyttären tulevana kilpaponina sillä olisi paljon annettavaa. Tuumasta siis toimeen, punaruunikko meni puhtain paperein ostotarkastuksesta läpi muuttaen huhtikuun 2022 lopussa Kaloniin tyydyttämään ainakin hetkeksi Bonnien paijaustarpeen.


Sukutaulu & jälkeläiset

i. Fame's Emmet
srp (40,625 %) punaruunikko, 144cm
VIR MVA Ch, KRJ-II, KTK-II
ii. Väinölän Emporio
srp (62,5 %) 145,5cm, rautias
KRJ-I, YLA2
iii. Armani nasp (50%)
KRJ-II
iie. Miss Dior rp (62,5 %)
KRJ-I, KTK-II, YLA2
ie. Chennye´s Maysa
rp (50 %), 143cm, punaruunikko
KRJ-II, KTK-II, RPL-II, YLA2
iei. My Delirium ox
YLA3
iee. Seis Merel rp (50 %)
e. Four Leaf Mintbell
nf, 142cm, ruunikko
KTK-III
ei. Poniniemen Mintbite
nf, 142cm, tummanruunikko
VIR MVA Ch, KTK-I
eii. Braithyard Frostbite
eie. Randyrose Shortcake
ee. Cefnmoor Bluebell
nf, 142cm, punarautias
KTK-II
eei. Baynton Diplomat
Ch, KTK-II
eee. Fairmyth Fleur De Lis
KTK-II
00.00.0000 rotu t./o. varsan nimi e. vanhemman nimi om. omistaja
Loput sukulaiset
iiii. trakehner
iiie. newforest
iiei. ratsuponi 50%
iieii. holstein
iieie. connemara
iiee. ratuponi 75%
iieei. ratsuponi 50% (xx x wB)
iieee. newforest
ieei. ratsuponi 50%
ieeii. ratsuponi 50% (ox x exmoor)
ieeie. ratsuponi 50% (xx x wB)
ieee. ratsuponi 50%
ieeei. ratsuponi 50% (ox x wB)
ieeee. ratsuponi 50% (xx x dartmoor)

Kilpailukalenteri & saavutukset

Kantakirjattu hevoskantakirjassa 20.01.2021 pistein 19 + 19 + 19 + 20 = 77 KTK-II
3 Star Prospect pistein 975/1900

kuuliaisuus ja luonne 1256.56 p. Ajantasalla oleva statistiikka löytyy täältä.

92 starttia joista...
4 voittoa ja 19 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 25%
tahti ja irtonaisuus 1152.62 p.
Kilpaillut kouluratsastuksessa porrastetut. Mabel on tasolla 6/5 pistein 2409.18
Villit
08.07.2022 Sommersolverv: HeA - 70/72 54,064 %
08.07.2022 Sommersolverv: VaB - 14/61 66,478 %
PKK
00.00.0000, Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000, Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000, Paikka - Luokka - 0/00

Varustekaappi

- Mabelille aina liikuttaessa suojat etujalkoihin
- Suitsina kuolaimettomat

- Loimitetaan sään mukaan
- Kovilla sateilla sadeloimi ja klipattuna pakkasilla toppis

- Ruokinta viidesti päivässä
- Aamuin illoin rehu, multivitaa sekaan
- Juoton tueksi melassivesi treenin jälkeen

© Varustevaunu, Rohtojuuri, Varustekartano, Sokka Luxuries, Kirke, Equestrian PRO

Päiväkirja

Muutto 30.04.2022

Mabel Lindin pää kohosi korkealle. Se haisteli hetken ilmaa ja päästi sitten ilmoille raikuvan hirnahduksen. Tripin ja Lionelin vastaukset kaikuivat toiselta puolelta tallirakennusta, mutta lähempänä laitumella ollut Chirp toljotti vain kysyvänä tulokasta. Kohta parka saisikin kokea järkytyksen kun uusi asukas pääsisikin nimenomaan lintusen seuraksi. Bonnie oli miettinyt tamman lempinimen vaihtoa Ellistä Mabeliksi jo koeratsastuksesta lähtien ja nyt se oli jo kirjattu tulevan karsinan oveen. Tamma oli ottanut matkustuksen perin lungisti, eikä naisen onneksi ollut saanut päähänsä olla juomatta tai ruveta rettelöimään. Nyt punaruunikko kuitenkin steppasi trailerin vieressä, vaikka nainen epäili sen johtuvan lähinnä matkan aikana patoutuneesta energiasta. Tamma oli tarkoitus viedä suoraan tarhaan toipumaan reissustaan ja ottaa viereiseen boxiin parivuotias Chirp tulevaksi leikkikaveriksi.

Bonnie oli juuri ehtinyt talliin päästettyään Mabelin tarhaan, kun tyttö kirmasi hirveää kyytiä naisen jalkoihin. Harleyn silmät kiilsivät innostuksesta ja tytön punaiset hiukset pomppivat innostuneiden hyppyjen tahdissa. Bonnie ei tiennyt huvittuako vai loukkaantua ensimmäisistä sanoista, jotka tyttö hänelle osoitti ensimmäistä kertaan pariin päivään.
"Äiti äiti, milloin mä saan ratsastaa?" Tästä oli puhuttu useita kertoja lähipäivinä, niin puhelimessa kuin jo aikaisemmin illalispöydässä.
"Voi kultapieni, kun meidän pitää antaa Mabelin kotiutua, ennen sellaista. Vai mitä sä olet mieltä?" Bonnie kysyi ja kumartui suukottamaan tyttärensä kasvoja. Harley oli odottanut isänsä kanssa Elisen ja Bonnien lähdettyä reissun päälle ratsuponin hakuun ja nainen ei ollut nähnyt tyttöään pariin päivään kuin puhelimen näytöltä. Punapään kasvot kääntyivät miettiväiseen ilmeeseen ja Bonnieta hymyilytti.
"Niin kai. Mutta koska sitten?" Harley kysyi mutristaen tyytymättömänä huuliaan.
"Parin päivän päästä voidaan kokeilla. Mummo tai minä käydään ensin selässä vähän kokeilemassa ja sitten voidaan katsoa. Mabel ei ole ennen ollut kokoaikaisena lastenratsuna ja sunhan pitää ensin tutustua siihen", nainen kertoi nostaen lattialta uuden tamman nimiin nimikoidun harjapakin, "Haluatko käydä katsomassa?" Harley nyökytteli innoissaan ja nappasi äitiään kädestä vetääkseen häntä perässään. Tyttö oli kasvanut tallilla ja hengittänyt hevosia koko elämänsä, mutta Bonnie tuppasi silti olemaan varovainen mitä ainoaan tyttäreensä tuli.

Se taisi olla rakkautta ensisilmäyksellä. Vaikka Mabel oli selkeästi täynnä energiaa matkan jäljiltä, se malttoi pysähtyä yli innokkaan 6-vuotiaan rapsuteltavaksi ja näytti vielä ilahtuvan siitä. Olihan tamma ehkä hieman iso sen pituisen käyttöön, mutta nopeastihan tyttö kasvaisi. Punaruunikko puhalsi ilmaa sieraimistaan, kun Harleyn molemmat kädet hinkkasivat sitä kaulasta. Sitten viereisen laitumen Bloom hirnahti kutsuvasti lähtien laukalle, villiten vielä Novan ja orit mukaan. Mabel nosti päänsä yllättävän varovasti kääntyen sekin seuraamaan muiden hevosten rallitusta. Harley olisi varmaan pomppinut mukaan nelijalkaisten sekaan, jollei Bonnie olisi kaapannut tytärtään karhunhalaukseen.
"Onko nyt kivaa?" hän kysyi hymyillen setvien samalla toisella kädellään takkuja Harleyn hiuksista. Taisi siellä seassa olla mukana muutama heinänkorsikin.
"On."