Kalon Stables

virtuaalitalli

virtuaalihevonen
Ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022
Taustakuva © Printeboek
Lionelin kuvat © Cherie CC BY-NC 2.0
Luonne © Lissu T.

Light It Up RGS "Lionel"

KV-III | tavoitteena YLA & KRJL
rotu, sukupuoli hannover, ori
syntymäaika 24.03.2022, -vuotias
väri ruunikko
säkä 170cm
painotus, taso kouluratsastus, Grand Prix
kasvattaja Rose Grove Stable
rekisteri VH22-011-0125 / PKK0000
omistaja Elise Venn VRL-14837

Luonnekuvaus

Light It Up RGS eli lyhyesti pelkkä Lionel oli tilausvarsa. Orin isä Lights Out tuli vastaan erään instagramin mainostuksessa ja johan siitä riemu ratkesi, kun omat tammat olivat lopussa ja Rose Grovessa sattuikin olemaan täydellinen koulutamma emäksi. Elise oli törmännyt tammaan aikaisemminkin ja tiesi Sallyn olevan hyväluontoinen ja rehellinen ratsu, josta tulisi varmasti oiva emä. Vanhempien valinta menikin sitten aivan nappiin, sillä Lionelista on kasvanut aivan ihana ja korkean työmoraalin omaava koulutaituri, joka ihastuttaa karismaattisuudellaan.

Joskus pitäisi täytellä lottolappu samalla, kun suunnittelee tilausvarsaa. Lionelin kohdalla aivan kaikki meni nappiin, orin persoona on yksinkertaisen hurmaava ja ratsastettavuus huippuluokkaa! Se on aina ollut hurjan rehellinen, yhteistyöhaluinen ja luottavainen hevonen, paras hevosystävä ja treenikaveri. Mitään uhmakausia tai oriutensa ymmärryksestä johtuvaa testosteronihillumista ei näkynyt. Ainoa ongelmankaltainen oli Lionelin ajoittainen liikkumishaluttomuus, joka sekin ajoittui kasvupyrähdysten yhteyteen; todennäköisesti reppana kärsi kasvukivuista.

Lionelin katseessa on älyä ja ystävällisyyttä, uteliaisuuttakin. Valppaudestaan sekä selkeästä kiinnostuksestaan ihmisten touhuja sekä tallialueen tapahtumia kohtaan ori malttaa ottaa rennosti; se ei stressaa muiden hevosten poistumista näköpiiristä tai toisten orien läsnäoloa.
Kunnon shampoopesu on ehdottomasti Lionelin lempijuttuja, Vesipesukin menee, etenkin hellepäivinä vilvoittelu on tietenkin todella tervetullutta. Ori kuitenkin nautiskelee silmät kiinni, alahuuli rentouden vuoksi lattiaa kohti valuen, kun hoitaja hieroo shampoota orin kaulaan ja kylkiin. Harjoistakin vanha kunnon pyörösuka on se ehdoton ykkönen, hieroja tietysti aivan loistoheppu. Lionel selkeästi arvostaa arjen hemmotteluhetkiä! Kaikkeen muuhun ruunikko suhtautuu hyvin neutraalisti, sen kanssa on helppo tulla juttuun eikä mikään ole aiheuttanut ongelmia tai edes jännittänyt Lionelia. Se on tyyni kengittää ja raspata, kaikin puolin asiallinen käsitellä sekä helppo lastata ja kuljettaa.

Kaikkien toiveideni ja odotusteni mukaisesti Lionelista kasvoi ja kehittyi ajan myötä Grand Prix -ratsu, vieläpä erinomainen sellainen. Lionel tuntui jo aivan ratsutuksen alkumetreillä olevan kouluratsastuksesta aivan yhtä innoissaan kuin minäkin, esteille ruunikko ei koskaan syttynyt samalla tavalla. Vielä nykyäänkin Lionel hioo tyytyväisenä niin haastavampia liikkeitä kuin aivan perusjuttuja tunnista, päivästä, viikosta, kuukaudesta toiseen, koskaan tylsistymättä tai turhautumatta. Päin vastoin, ori tuntuu löytävän jokaisesta treenistä ilon ja innostuksen aiheita – moni voisi ottaa Lionelista mallia! Niin hevonen kuin ihminen.
Orini liikkuu todella hyvin, irtonaisin lavoin vahvalla elastisella takaosalla. Liikkeet ovat näyttävät mutta eivät ylilyödyt, askel on pitkä, suora, väljä sekä tahdikas jokaisessa askellajissa. Erityisesti laukassa on ihastuttavan pehmeää keveyttä. Kokoaminen sekä kootut liikkeet sujuvat erinomaisesti, joskin ruunikon lisätyt askellajit ovat piirun koottuja paremmat.
Mahtavinta Lionelissa on silti jo hehkuttamani ilo ja motivaatio, korkea työmoraali sekä yhteistyöhaluisuus. Jos jokin moite on pakko keksiä, niin Lionel ennemmin korjaa ja paikkailee ratsastajaa, parantelee omaa tasapainoaan ja suoristaa vinouttaan, vaikka ratsastajan istunta asettaisikin hevosta vinoon tai muuta sellaista. Tämän hevosen kanssa onkin aivan liian helppoa kuvitella omista taidostaan vähän liikaa Lionelin tehdessä aktiivisesti töitä jokaisen suorituksen parantamiseksi. Hupsu yritti sitä silloinkin, kun ei itse vielä ihan osannut kaikkea, vaan vasta opetteli! Ratsastajan taidoillakaan ei ole niin väliä, ori suhtautuu hyvin ymmärtäväisesti aivan kaikkeen, mitä satulassa tapahtuu, oli se sitten heikosta tasapainosta johtuvaa hytkyntää, jännityksen vuoksi kovaksi ja joustamattomaksi muuttuva käsi tai mitä tahansa muuta.

Matkustaminen ei Lionelia hetkauta, se keskittyy heinäverkkonsa ohentamiseen välittämättä sen suuremmin yksinolosta kuin seurastakaan. Määränpäässä ruunikko kuitenkin kuikuilee uteliaana ympärilleen sen mitä ehtii ja pystyy. Lionel ymmärtää olevansa töissä talutettuna ja muutoinkin ihmisen ollessa läsnä, ja ori käyttäytyy sen mukaisesti keskittyen hoitajaansa / ratsastajaansa. Tarhassa, (päivä)karsinassa, trailerissa tai rekassa ollessaan ruunikko kyllä katselee ympärilleen kuin mikäkin turisti Eiffel-tornia tai vastaavaa klassikkonähtävyyttä.
Esiintymisestä ori nauttii täysin rinnoin tiedostaen niin yleisön kuin kameratkin. Lionelista ei yksinkertaisesti saa huonoa kuvaa, sillä on aina korvat hörössä ja muutoinkin edustava ilme sekä ryhti kohdallaan jonkun tuodessa kameran tarpeeksi lähelle. Kouluradoillakin ruunikko antaa aina kaikkensa, vähän enemmänkin, selkeästi tiedostaen tilanteen eroavan kotitreeneistä. Kotona treenaminenkin on ruunikon mielestä hurjan kivaa, mutta kilpaileminen, tunnelma ja yleisö, se se vasta mahtavaa onkin!


Sukutaulu & jälkeläiset

i. Lights Out
hann, 173cm, musta
KRJ-I
ii. Lackaday
hann, musta
iii. Legerity
iie. Wishfull Dream
ie. High Hope
hann, ruunikko
iei. Harvey II
iee. Jellyboom
e. Schnucki Sally
hann, 168cm, mustanruunikko
ei. Shade Ranger
hann, musta
eii. Shade Silver
eie. Isolde H
ee. Verona
hann, ruunikko
eei. Volano
eee. Tamika
19.05.2022 hann-t. Hamaran Rowena e. Regina Apis RGS om. Kraukļa Krustojums VRL-14943

Kilpailukalenteri & saavutukset

Palkittu KV-tilaisuudessa 3-vuotiaana 20.4.2022 pistein 8 + 2 + 1 + 2 + 1 + 0,5 = 14,5 KV-III
2 Star Prospect pistein 856/1900

kuuliaisuus ja luonne 2376.49 p. Ajantasalla oleva statistiikka löytyy täältä.

120 starttia joista...
15 voittoa ja 11 muuta sijoitusta
Sijoitusprosentti 22%
tahti ja irtonaisuus 2494.77 p.
Kilpailee kouluratsastuksessa porrastetuissa. Lionel on tasolla 9/10 pistein 4871.26
Villit
03.09.2022 Royal Garden: PSG - 3/4 64,286 %
03.09.2022 Royal Garden: Int I - 3/3 62,857 %
PKK
00.00.0000, Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000, Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000, Paikka - Luokka - 0/00

Varustekaappi

- Kaikkiin jalkoihin pintelit ratsastukseen
- Tummansiniset huovat kotikäytössä, vaaleansiniset siistimpään menoon ja valkoinen kilpailuihin
- Huolellinen jalkojen kylmäys treenin päätteeksi
- Maastossa micklemsuitset, tarvittaessa myös heijastinloimi

- Loimitetaan sään mukaan
- Kovilla sateilla sadeloimi ja klipattuna pakkasilla toppis

- Ruokinta viidesti päivässä
- Aamuin illoin kilparehu, multivitaa ja voikukkaa sekaan
- Juoton tueksi melassivesi treenin jälkeen

© Varustevaunu, Rohtojuuri, Varustekartano, Sokka Luxuries, Kirke, Equestrian PRO

Päiväkirja

Kouluvalmennusviikonloppu 07.08.2022
Rowan Park, kyydissä Emeline

Lionelin korvat kuuntelivat tarkkaan Emelinen apuja, kun ori ja nainen suorittivat Prix St Georgesin rataharjoitusta saksalaisella hevostilalla. Heidän viikonloppuretkensä Rowan Parkissa oli ollut hyvä mahdollisuus päästä kehittymään ennestään tuntemattoman valmentajan opissa ja näin ollen Emmy olikin ottanut siitä kaiken mahdollisen irti. Lionel oli tuntunut koko viikonlopun motivoituneelta ratsastaa ja Emmyn iloksi myös väläytellyt tähän varmasti parhaita vaihtojaan. Enää ei nähnyt vilaustakaan siitä hieman rääplettä muistuttavasta varsasta, joka ostettiin Rosegrovesta, vaan ori oli saanut paljon lihasta ja kasvanut selvästi myös henkisellä tasolla.

Sivusilmällä nainen seurasi Mark Beckin kynää, joka taputti pöytää tuomarinpäädyssä. Lionel ei tyypilliseen tapaansa ollut katsellut mitään ja näin ollen sulkutaivutus tuomarinpöytää kohti onnistui hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia. Parhain terä tuntui kuitenkin valuvan jonnekin ulottumattomiin. Lionel alkoi selvästi väsymään viikonlopun kestäneestä tehovalmentautumisesta, ja Emmy antoi sen mielellään anteeksi ratsastettavalleen. Radan jatkuessa nainen yritti keskittyä parhaansa mukaan pitämään Lionelin hyvässä tahdissa ja rytmissä, blondi tiesi panostaa erityisesti laukkaohjelmaan. Piirun verran normaalia heikompi ohjelma ei paljoa mieltä painanut, kun Emeline ohjasi Lionelin keskihalkaisijalle.

Radan viimeinen tervehdys pysähtyi tasajaloin ja Emelinen suuta koristi vieno hymy. Nainen päästi molempia ohjia ja taputti Lionelia kaulalle kehuen sitä hiljaa englanniksi. Myöhemmin saadut prosentit eivät toki päätä huimanneet, mutta Emmy oli jo radan alkaessa tiennyt heidän parhaimman energian ollen käytetty jo edellisen päivän valmennuksessa.