Kalon Stables

Lämpimästi tervetuloa Kalon Stablesiin!

Kalon Stables on virtuaaliseen Sevenoaksiin Burdett Boulevardille sijoittuva laadukas pieni virtuaalitalli, jonka päätoiminta keskittyy tarinointiin ja kilpailujen kiertämiseen. Hevoset ovat lähinnä Elise Vennin omistuksessa, mutta satunnaisesti tallissa saattaa asustella myös ulkopuolisten kultamuruja. Kalonin vakiokalusteisiin kuuluu niin pitkäjalkaisia ja tikkiin treenattuja puoliverisiä kuin pienempiä ja sirompia ratsuponejakin. Yhteistä molemmilla on kuitenkin laatu, sillä Kaloniin ostetaan vain omassa lajissaan taitavia ja tervepäisiä ratsuja, joiden elämä pyritään järjestämään mahdollisimman mukavaksi niitä itseään varten. Jalostuskäyttö oman tallin sisällä on suhteellisen vähäistä, mutta ulkopuolisille ratsugallerian valmiit ja täysi-ikäiset hevoset ovat käytössä.

Kesällä -22 Vennin rouva sai fiksun idean. Valmentaminen helpottuisi, mikäli Kalonin ovet avattaisiin myös muutamalle yksityiselle. Tyhjiä karsinoita oli kertynyt muutama hevoskannan vaihduttua, eikä ainakaan heti ollut tarkoituksena täyttää niitä omilla hevosilla. Siksi puskaradion kautta laitettiin ilmoitusta vapaista karsinapaikoista. Tarkemmin ajateltuaan Elise pisti perään vielä ilmoituksen tallityöntekijän/ratsastajan diilistäkin jääden odottamaan mainostuksensa tuloksia.
Hae paikkaa


Tilat

Vaikka Kalon Stables nimessä viitataankin kahteen talliin, koostuu talli oikeasti pelkästä yhdestä u-kirjainta muistuttavasta tallirakennuksesta. Karsinoita tilaan mahtuu yhteensä 16, sekä lisäksi kaksi pesaria, joissa hevosten hoito on helpompaa. Tallin käytävältä pääsee suoraan vuonna 2014 valmistuneeseen maneesiin, jossa ei sade tai tuuli haittaa syksyn karmeissa säissäkään. Sen sijaan pihan kentällä saattaa ilmatilavaihtelu hieman kismittää, mutta ainakin se pysyy melko hyvänä ympäri vuoden hyvästä salaojituksesta ja pohjastaan johtuen. Molemmilla ratsastusareenoilla on noin 10 esteen radan kattavat estekalustot ja maneesista löytyy myös niin sanottu katsomo, eli pieni välitila seinän ja ratsastusalueen välissä, jossa on mukava katsella suoritusta likaamatta kenkiään maneesin pohjassa.

Tarhaus on tehty tallityöntekijöille helpoksi, sillä lähes jokaisesta karsinasta on mahdollisuus avata ovet suoraan pienempiin kahden tai kolmen hevosen tarhoihin, jotta hevoset ovat aamutallien ajan pois tieltä. Hevoset viettävät yleensä yönsä ovet auki, jolloin ne saavat itse päättää menemisistään. Hyvillä säillä ratsut asuvat ympäri vuorokauden laitumilla pienissä laumoissa, mutta muuten ne viettävät siellä vain päivät noin seitsemästä aamulla ilta yhdeksään. Maastoilumahdollisuudet ovat monipuoliset ja pihapiiristä löytyy useita lyhyemmille tai pitemmille reiteille vieviä polkuja. Juuri pihan ulkopuolelle on myös sijoitettu Elisen oma mökki, josta käsin hän talliaan pyörittää satoi tai paistoi.

Tallirakennukseen sisältyy karsinoiden lisäksi myös satulahuone yhdistettynä kahvittelutilaan, sekä loimien kuivaukseen soveltuva "pesuhuone" ja rehuvarasto. Toista kerrosta tallissa ei ole ja siksi seuraavan kuukauden heinät säilytetäänkin aina rehuvarastossa, johon on mahdollista ajaa myös traktorilla tuomaan paalit. Loimi- ja rehuvaraston erottaa seinä ja suuri hylly täynnä ruokasäkkejä, erilaisia astioita ja kuivaa leipää. Kuivatushuoneesta löytyy loimien kuivatukseen soveltuvat niin sanotut pyykkinarut ja kaksi vaihtelevasti toimivaa pesukonetta. Satulahuoneesta löytyy kaikki loput tuiki tärkeät hevostarvikkeet, mm. varusteet ja hoitotarvikkeet sekä pesuallas. Kahvittelutila on rajattu kaapistolla ja keittiöstä löytyy kaikenmaailman mukavuudet mikrosta ja vedenkeittimestä pieneen jääkaappiin ja pöytään tuoleineen.

Katso tarha- ja karsinajärjestykset
1.
2.
3.
4.
5.
6.

T1.
T2. Brit & Trip

L1. Mokachi
L2.
7. Mokachi
8.
9. Trip
10. Brit
11. Mabel


T3.
T4. Mabel & Chirp

L3. Brit, Mokachi & Trip
L4.
12. Chirp
13.
14. Bloom
15.
16.


T5. Bloom
T6.

L5. Mabel & Chirp
L6. Bloom &

Hahmot

Paikan pääpiru ja johtajatar on vajaa viisikymppinen Elise Venn. Hieman harmaantunut, mutta edelleen hyvin suoraryhtinen ja nuorekas nainen, joka on tehnyt hevosista itselleen ammatin jo nuorena. Uraa kilpailuista löytyy nuoruudesta esteiden saralta ja vaikka vauhti onkin hieman jo hidastunut, ei Elise anna iän estää häntä tekemästä sitä mitä hän rakastaa. Siksi estehevosten pääasiallisesta liikutuksesta vastaa edelleen nainen itse, vaikka toki suurimmat esteet on tyttärien vaatimuksesta jätetty pois. (Tämä tosin joustaa suuntaan jos toiseenkin, kunhan vain vähän venyttää...)

Aikaisemmassa elämässään selvästi ruskeatukkainen nainen on tehokas toimissaan ja Elisen voi huomata päivittäin tallin askareiden kimpusta. Paikan pystyssäpidon lisäksi hän on omistautunut valmentaja esteratsastuksessa, ollen opetuksessaan suorapuheinen, mutta riittävän kannustava. Edesmennyt aviomies ja tyttärien isä Ansel Venn menehtyi noin viisi vuotta takaperin autokolarissa, eikä nainen juuri puhu asiasta.

Bonnie Green (ent. Venn) on Elisen esikoinen, 27-vuotias maailmalla viihtynyt humoristinen huithapeli, jonka elämäntehtävänä tuntuu olevan eläinten pelastus. Oikealta ammatiltaan kirjanpitäjä. Likaisen blondi polkka ja menevä asenne tuntuu olevan naiselle enemmän tapa kuin poikkeus ja tallilla Bonnie viihtyy yleensä lähinnä arkipäivinä. Avopuolisonsa kanssa 6-vuotias piloille hemmoteltu tytär Harley Green, jolle on varmuuden vuoksi ostanut jo kaksi kilpaponia. Este- ja kouluponit tietysti. Punahiuksinen kiharapehko viilettää paikasta toiseen tuhannen ampeerin vauhdilla, eikä pahemmin juuri välitä kielloista. Äitinsä tapaan kasvanut hevostalleilla, ja on kovin kiinnostunut jo nyt ratsastamisesta ja kilpailusta. Omien sanojensa mukaan tytöstä on tulossa seuraava maailman paras.

Vennin sisaruksista nuorempi on Emeline "Emmy" Venn, Elisen kuopus ja Bonnien pikkusisko. Siskoaan huomattavasti hallitumpi, muistuttaa kovasti käytökseltään äitiään. Tulenpalavasti rakastunut kouluratsastukseen (ja lähikaupan komeaan kassamyyjään...) 24-vuotias blondi, joka viihtyy hyvin (nuorempien) projektien kanssa ja hinkkaamassa istuntansa pienimpiäkin virheitä. Omaa perfektionistin piirteitä ja on varsinkin nuorempana ollut hyvin tarkka ulkonäöstään. Luonteeltaan kiltti Emmy lähtee mielellään maastolenkille tai vaikka ihan kahvillekin mikäli vain naista kehtaa pyytää.

Lontoossa syntynyt ja kasvanut Zoa Ashbee on varsin pirteä parikymppinen tallityöntekijä, joka sujahti talliporukkaan ikään kuin vahingossa. Nainen oltiin palkattu yksittäiseksi viikonlopuksi groomaushommiin, mutta yhdestä viikonlopusta tulikin monta ja lopulta Elisenkin täytyi myöntää Zoan tehokkuus ja hyvin paikkaan sopivuus. Kalonissa hän keskittyy pienen kokonsa ansiosta lähinnä ponien ratsastukseen ja kisaamiseen. Nainen viihtyy hyvin kaikkien seurassa, eikä pane pahakseen huumorinheittoa, saati sitten pientä flirttiä.

Theodore "Theo" Sarasti on Vennien kummipoika ja näin ollen nuoresta asti tuttu näky Kalonissa. Bonnien kanssa samaan ikäluokkaan menevä tummapiirteinen kenttäratsastaja, jonka juuret juontavat Portugaliin. Majoittaa hevostansa ja valmentautuu Elisen tiluksilla lähinnä tallitöillä, joten miehen voi samaan tapaan Zoan kanssa löytää aikalailla mistä tahansa päin tiluksia joko talikko tai hevonen käsipuolessa. Luonteeltaan perin rauhallinen, mutta hyvin humoristinen Theo on taitava ja jämäkkä hevosihminen, jonka nelijalkaiset veivät mukanaan vasta reilut kymmenisen vuotta sitten. Oikeanlaisella valmentamisella ja tuella mies kuitenkin kipusi nopeasti nykyiselle tasolleen ja jatkaa nyt kilpailua kolmannen oman hevosensa kanssa.