Kalon Stables

virtuaalitalli

Ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022
Taustakuva © Printeboek

Lämpimästi tervetuloa Kalon Stablesiin!

Kalon Stables on pohjoisempaan Englantiin lähelle North York Moorsin kansallispuistoa sijoittuva hieman syrjäinen, mutta sitäkin laadukkaampi virtuaalitalli, jonka päätoiminta keskittyy tarinointiin ja kilpailujen kiertämiseen. Hevoset ovat lähinnä Elise Vennin omistuksessa, mutta satunnaisia aikoja tallissa saattaa asustella myös ulkopuolisten kultamuruja. Kalonin vakiokalusteisiin kuuluu niin pitkäjalkaisia ja tikkiin treenattuja puoliverisiä kuin pienempiä ja sirompia ratsuponejakin. Yhteistä molemmilla on kuitenkin laatu, sillä Kaloniin ostetaan vain omassa lajissaan taitavia ja tervepäisiä ratsuja, joiden elämä pyritään järjestämään mahdollisimman mukavaksi niitä itseään varten. Jalostuskäyttö oman tallin sisällä on suhteellisen vähäistä, mutta ulkopuolisille ratsugallerian valmiit ja täysi-ikäiset hevoset ovat käytössä.Tilat

Vaikka Kalon Stables nimessä viitataankin kahteen talliin, koostuu talli oikeasti pelkästä yhdestä u-kirjainta muistuttavasta tallirakennuksesta. Karsinoita tilaan mahtuu yhteensä 16, sekä lisäksi kaksi pesaria, joissa hevosten hoito on helpompaa. Tallin käytävältä pääsee suoraan vuonna 2014 valmistuneeseen maneesiin, jossa ei sade tai tuuli haittaa syksyn karmeissa säissäkään. Sen sijaan pihan kentällä saattaa ilmatilavaihtelu hieman kismittää, mutta ainakin se pysyy melko hyvänä ympäri vuoden hyvästä salaojituksesta ja pohjastaan johtuen. Molemmilla ratsastusareenoilla on noin 10 esteen radan kattavat estekalustot ja maneesista löytyy myös niin sanottu katsomo, eli pieni välitila seinän ja ratsastusalueen välissä, jossa on mukava katsella suoritusta likaamatta kenkiään maneesin pohjassa.

Tarhaus on tehty tallityöntekijöille helpoksi, sillä jokaisesta karsinasta (pois lukien 6) on mahdollisuus avata ovet suoraan pienempiin kahden tai kolmen hevosen tarhoihin, jotta hevoset ovat aamutallien ajan pois tieltä. Hevoset viettävät yleensä yönsä ovet auki, jolloin ne saavat itse päättää menemisistään. Hyvillä säillä ratsut asuvat ympäri vuorokauden laitumilla pienissä laumoissa, mutta muuten ne viettävät siellä vain päivät noin seitsemästä aamulla ilta yhdeksään. Maastoilumahdollisuudet ovat monipuoliset ja pihapiiristä löytyy useita lyhyemmille tai pitemmille reiteille vieviä polkuja. Juuri pihan ulkopuolelle on myös sijoitettu Elisen oma mökki, josta käsin hän talliaan pyörittää satoi tai paistoi.

Tallirakennukseen sisältyy karsinoiden lisäksi myös satulahuone yhditettynä kahvittelutilaan, sekä loimien kuivaukseen soveltuva "pesuhuone" ja rehuvarasto. Toista kerrosta tallissa ei ole ja siksi seuraavan kuukauden heinät säilytetään aina rehuvarastossa, johon on mahdollista ajaa myös traktorilla tuomaan paalit. Loimi ja rehuvaraston erottaa seinä ja suuri hylly täynnä ruokasäkkejä, erilaisia astioita ja kuivaa leipää. Kuivatushuoneesta löytyy loimien kuivatukseen soveltuvat niin sanotut pyykkinarut ja kaksi vaihtelevasti toimivaa pesukonetta. Satulahuoneesta löytyy kaikki loput tuiki tärkeät hevostarvikkeet, mm. varusteet ja hoitotarvikkeet sekä pesuallas. Kahvittelutila on rajattu kaapistolla ja keittiöstä löytyy kaikenmaailman tavaraa mikrosta ja vedenkeittimestä pieneen jääkaappiin ja pöytään tuoleineen.

Tarha- ja karsinajärjestykset
1.
2.
3.
4.
5.
6.

T1.
T2. Carri, Lionel & Trip

L1.
L2.
7.
8. Carri
9. Trip
10. Lionel
11. Mabel


T3.
T4. Mabel & Chirp

L3. Carri, Lionel & Trip
L4.
12. Chirp
13. Nova
14. Bloom
15.
16.


T5. Bloom & Nova
T6.

L5. Mabel & Chirp
L6. Bloom & Nova

Hahmot

Paikan pääpiru ja johtajatar on vajaa viisikymppinen Elise Venn. Hieman harmaantunut, mutta edelleen hyvin suoraryhtinen ja nuorekas nainen, joka on tehnyt hevosista itselleen ammatin jo nuorena. Uraa kilpailuista löytyy nuoruudesta esteiden saralta ja vaikka vauhti onkin hieman jo hidastunut, ei Elise anna iän estää häntä tekemästä sitä mitä hän rakastaa. Siksi estehevosten pääasiallisesta liikutuksesta vastaa edelleen nainen itse, vaikka toki suurimmat esteet on tyttärien vaatimuksesta jätetty pois.

Bonnie Green (ent. Venn) - Elisen esikoinen, 27-vuotias maailmalla viihtynyt humoristinen huithapeli, jonka elämäntehtävänä tuntuu olevan eläinten pelastus. Oikealta ammatiltaan kirjanpitäjä. 6-vuotias hemmoteltu tytär Harley Green, jolle on varmuuden vuoksi ostanut jo kaksi kilpaponia. Este- ja kouluponit tietysti.

Emeline "Emmy" Venn - Elisen kuopus ja Bonnien pikkusisko. Siskoaan huomattavasti hallitumpi, muistuttaa kovasti käytökseltään äitiään. Tulenpalavasti rakastunut kouluratsastukseen (ja lähikaupan komeaan kassamyyjään...) 24-vuotias blondi.

Ansel Venn - Elisen aviomies ja tyttöjen isä.

Zoa Ashbee - Pirteä parikymppinen tallityöntekijä, joka keskittyy ponien ratsastukseen ja kisaamiseen.

Theodore Sarasti - Tummapiirteinen kenttäratsastaja, majoittaa hevostansa tallitöitä vastaan Eisen tiluksilla.