Vanian tamma-asema

Lämpimästi tervetuloa Vaniaan!

Reilun tunnin ajomatkan päästä virtuaalisen Tanskan Kööpenhaminasta sijaitsee kauniin maaseudun sydämessä kahdeksan hevosen maalaistalli. Ulkoapäin se näyttää aivan tavalliselta kivinavetalta, mutta sisään astuessasi löydätkin moderniksi remontoidun ja hyvillä puitteilla varustetun kilpatason hevostilan. Avonaisten karsinoiden ovissa on siistillä kaunolla kirjoitettuja hevosten nimiä, ja tarkemman tarkastelun jälkeen huomaat kaikkien paitsi yhden kaviokkaan olevan tammoja. Puisen oven takana tuoksuu houkuttelevan pullan tuoksu ja uskaltaudut pidemmälle. Ensin aukeaa näkymä lukuisista kalliin näköisistä nahkaisista satuloista ja suitsista, mutta kääntäessäsi katseesi oikealle huomaat kodikkaasti sisustetun tallituvan penkillä istuvan ruskeatukkaisen naisen. Omistajatar tervehtii sinua hymyssä suin ja toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Vanian tamma-asemalle.

Niin kuin monen muunkin hevostilan tarina, Vaniankin kertomus lähtee unelmasta. Unelmasta tehdä asiat omalla tavallaan, kasvattaa laadukkaita hevosia ja ratsastaa sydämensä kyllyydestä. Tilan omistajalle unelma oli alusta asti hyvin vaikea toteuttaa. Kaksi pientä lasta ja uudelle paikkakunnalle muutto ei varsinaisesti ollut paras mahdollinen tilanne ostaa yhden ihmisen pyöritettäväksi isohkoa tallia ja pistää kasvatustoimintaa pystyyn. Sofie kuitenkin sai mutkikkaan elämänsä mutkat suoristettua ja niin alkoi Vanian tarina.

- Terveisin Sofie Vestergaard (VRL-14837 & VRL-14796)


Uutiset

12.03.-22 Sessi pyöräytti sievän tammavarsan
22.01.-22 Kelju käväisi KV-tilaisuudessa ja tuli takaisin KV-II palkinnolla
28.12.-21 Toisiksi viimeinen tamma muuttanut
13.12.-21 Sanokaa hei Ellalle, luonteita päivitelty
09.10.-21 Ensimmäiset asukkaat muuttaneet
05.10.-21 Sivujen teko aloitettu

Suosittelemme

Lue Vaniasta sanottua
Arvostelu 07.01.2022 © VRL-02207

Ensivaikutelma on lämmin ja pehmeä. Näin kasvi- ja kukkaihmisenä taustakuva on aivan ihana ja sopii erinomaisesti hempeällä teemallaan tamma-asemalle. Muutenkin tamma-asema on sellainen virtuaalitallityyppi, johon ei joka päivä törmää. Myös nimi, Vania, on minusta osuva. Se tuo mieleen vaniljan – toinen makea ja pehmeä asia, ja siten tammatallille istuva. Ulkoasun sisäinen värimaailma on poimittu taitavasti taustakuvasta, joten yleisvaikutelma on harmoninen.

Aloitustekstissä on ihana klassinen vanhan tyylin tervetulotarina. Heti pääsee sisään siihen, millainen talli Vania on. Eipä etusivulta juuri muuta puutukaan kuin jokin nätti koristekuva!

Mukavaa, että esittelystä löytyi tallin pohjakartta. Ehkä seuraava projekti voisi olla myös tallipihasta kartta? Esittely oli tiivis ja informatiivinen. Tulevaisuudessa muutaman esittelykuvan kera oikein toimiva kokonaisuus!

Hahmojen kuvat oli toteutettu hauskalla, karikatyyppisellä tavalla. Sofie vaikuttaa miellyttävältä ja mukavalta ja ihana nähdä, että talliomistaja on samalla äiti (tämä ei käsittääkseni ole niin kovin yleistä virtuaalitalleilla). Hahmoesittelyt oli itse asiassa kirjoitettu oikein kiinnostavalla tavalla ja jäin niitä lukemaan oikein huolella.

Piirretyt lämmittävät aina sydäntä. Erilaisia, varmasti omistajalleen rakkaita yksilöitä! Oma lempparini on I’m Sassy And I Snow It. Nimi on paitsi hauska sanaleikki, tamma on myös ihanan värinen. Jos ymmärsin oikein, hevoslistauksen alla oleva ”ilmoitustaulu” tulee joskus ilmeisesti toimimaan hevosia koskevana tiedotepohjana? Se on nimittäin oikein hyvä idea!

Kun kyseessä on vielä suhteellisen tuore talli, on ymmärrettävää, ettei toimintaa ole hirveästi ehtinyt tapahtua. Ilahdutti silti, että ainakin yksi varsa on jo suunnitteilla ja tulossa! Tekstissä on humoristisia kommentteja: ”joskus harvoin, kun tähdet ja kuu asettuvat oikeaan asentoon” ja ”omistajan mielenterveyden riittäessä Vaniassa saatetaan myös järjestää muuta toimintaa”, jotka nostivat hymyn huulille.

Kaiken kaikkiaan Vaniassa on makea, tervetullut ja lämmin tunnelma. Kun se saa lisää koristekuvia sekä toimintaa käyntiin, siitä tulee varmasti oikein vakaalla pohjalla seisova pikku virtuaalitalli, jossa asuu persoonallisia piirroshevosia.

talli
tallinen
tallikas

ulkoasu ©, muokkaus Alva | ulkoasun kuvat ©
virtuaalitalli / sim-game stable